Az akupresszúra előnyei

Az akupresszúra nagyon hatásos lehet alvási és emésztési problémáknál, a fájdalmas menstruáció, a stressz és a depresszió kezelésében, csökkentheti a műtétek, vagy egyéb orvosi beavatkozások után megjelenő émelygést és hányást. Különösen nagy segítségre lehet a fájdalom csökkentésében.

Az Amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet szerint is sok tanulmány kimutatta, hogy az akupunktúra segített a rákos betegeknek a rákkal összefüggő kimerültség és émelygés csökkentésében. Más jelentések is kimutatták, hogy az akupresszúra segített a fájdalom, a stressz és a szorongás enyhítésében. Az akupresszúra használatának egyik fő területe az alvás. Az akupresszúrás pontok kezelése a testen elősegítheti a pihenést és a jobb alvást. Egy 2016-os tanulmány szerint a mellrákkal küzdő betegek kevésbé voltak fáradtak és jobb minőségű alvást tapasztaltak az akupunktúrás kezelést követően. Egy 2017-es tanulmány szerint egy idősek otthonában az idősek, akiken 8 hétig szekértői akupresszúrát végeztek, szintén jobb alvást jelentettek.

Az akupresszúra egy olyan hagyományos kínai orvoslási módszer, amely hosszú ideje fontos szerepet játszik az orvosi világban található megoldások kiegészítéseként. Tanulmányok is kimutatták, hogy valós orvosi értékkel bír a tünetek csökkentésében, valamint a gyógyulás elősegítésében. A kínai orvoslás szerint a Qi (életenergia) 14 csatornán (meridiánokon) keresztüli állandó áramlása a testünkben alapvető fontosságú az egészség megtartásában. Ha ez az energiaáramlás akadályoztatva van, a test nem tudja fenntartani azt az egyensúlyt, ami azon magas energiaszint megtartásához kell, amely hozzásegít minket ahhoz, hogy megbirkózhassunk az egészségügyi problémáinkkal. Az akupresszúra bizonyos pontokat céloz meg a testen nyomás alatt tartva őket, aminek segítségével szabályozni lehet a Qi áramlását, és elő lehet segíteni a test öngyógyító képességét. Az akupresszúrás terapeuta ujjaival / tenyerével / csuklójával erős, vagy épp enyhe nyomással, különböző technikákat követve dolgozik az akupresszúrás pontokon. A kezelés, vagy a saját magunk kezelése során az ember pihentető / kényelmes érzést tapasztalhat, amikor a megfelelő akupresszúrás pont nyomás alá kerül.

A jobb alvás mellett, az akupresszúrát felfedezték, mint a hányinger csökkentésének egyik lehetőségét is, ugyanis hatékonynak bizonyult a használata olyan hölgyek esetében, akik mellrákjuk miatt kemoterápiát kaptak a Columbia Egyetem javaslatára, 2017-ben. A tudósok abban is reménykedtek, hogy e kezelések csökkenthetik az émelygést is, az operáció utáni betegeknél. Egy 2006-os tajvani tanulmány megállapította, hogy a kezelés hatékonyan segített az alsó hátfájás csökkentésében, valamint az akupresszúrával és szorongással kapcsolatos 2015-ös tanulmányok áttekintése során kiderült, hogy a kezelés ezen a területen is segítséget nyújtott.

Manapság az akupresszúrát egyre szélesebb körben használják súlyos betegségek, vagy krónikus állapotok kiegészítő kezeléseként

Leave a Comment