A COVID-19 járvány mindannyiunk számára megtanította, hogy az olyan ajánlott intézkedések, mint például a maszk viselése, az alapos és gyakori kézmosás, illetve a megfelelő távolságtartás csökkentheti annak az esélyét, hogy a vírusok bejussanak a szervezetünkbe. A legkörültekintőbb védekezési mód sem garantálja azonban a vírusokkal szembeni teljes védettséget. Éppen ezért csak egy jól működő immunrendszer segíthet abban, hogy felvehessük a harcot ezekkel a kórokozókkal szemben. Addig, amíg nem rendelkezünk hatékony COVID-19 elleni védőoltással, az immunrendszerünk állapota dönti el azt, hogy képesek vagyunk-e legyőzni egy ilyen típusú betegséget vagy sem.

Keleti hagyományos orvosként, mindig igyekszem meggyőzni a pácienseimet arról, hogy az egészség megőrzése a legfontosabb számunkra, és leginkább erre kell törekedniük. Az egészséges immunrendszer segít megakadályozni azt, hogy megbetegedjünk. Az erős, jó állapotban lévő immunrendszer azért is fontos, mert hamarabb képes leküzdeni egy esetleges betegséget és a test normális állapotát is gyorsabban képes helyreállítani.

A Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) szerint az immunrendszerünk összefügg a védekező energiával (védekező Qi-vel). A Wei Qi egy olyan kifejezés, amelyet a nagyon összetett immunrendszerünk leírására használunk, és amely képes megvédeni minket a betegségektől, illetve segít a betegségekből való gyorsabb felgyógyulásban is. Az akupresszúra a TCM egyik fő eleme, amely segít fokozni az immunműködést (illetve a védekező Qi-t), mert:

• Serkenti a létfontosságú energiánkat (Qi), amely magában foglalja az immunrendszer működését a betegségek leküzdésében.

• Erősíti a légző rendszer működését. A HKO szerint a tüdő az első vonalbeli védelmünk az olyan káros tényezők ellen, mint például a hideg és a kórokozók (baktériumok, vírusok).

• Erősíti és szabályozza az emésztésünket.

• Ellazítja az elmét. Segít bennünket azt immunrendszert gyengítő stressz leküzdésében.

Figyelem!

Az akupresszúra alkalmazásának feltétele a normális vérnyomás. Ügyelnünk kell arra is, hogy a kezelés előtt ne legyünk túlzottan kimerültek vagy éhesek. Az akupresszúra terhesség esetén nem ajánlott.

Leave a Comment