A nyaki fájdalom gyakori panasz minden korosztály körében, különösen azokra jellemző, akik mindennap ugyanazokat a mozdulatokat ismétlik, illetve munka közben rossz testtartással ülnek a számítógép előtt. Ez a fajta fájdalom azokat is érinti, akiknek degeneratív rendellenességei vannak a gerincoszlop nyaki csigolyáinak területén. A tünetek lehetnek: nyaki fájdalmak, görcsök, fejfájás, szédülés, a fájdalom kisugározódhat a vállakra, és lefelé egészen a karokig, kézujjakig is.

Amikor az emberek nyakfájdalom miatt orvoshoz fordulnak, gyakran fájdalomcsillapító gyógyszereket és izomlazítókat kapnak a tünetek enyhítésére, egészen addig, amíg a helyzet nem javul, vagy nem oldódik meg magától. Ez azonban nem szünteti meg a nyakfájást kiváltó okot, és így a fájdalom újból visszatérhet vagy súlyosbodhat a későbbiek során.

Kimutatták azt, hogy az akupunktúra nagyon hatékony módszer a nyaki fájdalom és a nyakmerevség enyhítésére, miközben szinte semmilyen mellékhatása nincs. Ez a módszer valójában holisztikus módon közelíti meg a nyaki fájdalmat. Az akupunktúrás orvos nemcsak a tüneteket kezeli, hanem alaposan kikérdezi a beteget az életmódjáról és az ahhoz hozzájáruló egyéb tényezőkről is. A nyaki fájdalom kiváltó okát mindig figyelembe kell venni. A kezelés célja a fájdalom visszatérésének megakadályozása. Fontos, hogy a nyakfeszüléssel és a lágyrész sérülésével járó akut nyaki fájdalmat másként kell kezelni, mint a degeneratív csigolyákkal kapcsolatos krónikus állapotokat.

Akupunktúrás kezelés

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint a nyaki fájdalmat gyakran a külső tényezők (a hideg, a szeles idő, a magas páratartalom, a kórokozók) és/vagy a belső tényezők (életkor, kórképek) okozzák, amelyek a Yang hiányhoz és a Vér Stagnazishez vezethetnek. Ennek következményei lehetnek: ízületi fájdalmak, izomfájdalmak, húzódások, fejfájás, szédülés. Az akupunktúra segít stimulálni a Yang energiát, helyreállítja az egyensúlyt és a harmóniát a Yin-Yang között, és ezzel a fájdalom okát is képes megszüntetni.

Az Egészségügyi Világszervezet az akupunktúrát 28 különböző állapot kezelésére ajánlja, amelyek között a nyaki fájdalom is ott szerepel.

Hogyan segíthet az akupunktúra nyaki fájdalom esetén?

• Képes fokozni a test endorfin (endogén morfin) felszabadulását, és ezáltal képes meggátolni a fájdalom kialakulását, csökkenti a stresszt és a szorongást;

• Segít ellazítani az izmokat és az ínakat.

• Segít stimulálni a nyaki részek vérkeringését, így a porckorong, az izmok és az idegrendszer területén jobb lesz a vérellátás.

Az akupunktúra előnyei:

  • Hatékony fájdalomcsökkentő kezelés, már az első alkalom után azonnal érezhető a javulás.
  • Biztonságos kezelés. Sokkal kevesebb mellékhatása van, mint a fájdalomcsillapító gyógyszereknek; Más kezelésekkel kombinálva az akupunktúra növeli a kezelés hatékonyságát.
  • Fokozza a test öngyógyító képességét.
  • Szinte fájdalommentes.

A fenntartó hatás elérése érdekében a legtöbb esetben 10-20 akupunktúrás kezelés ajánlott. Az akupunktúrás kezelést lehetséges további elektromos stimulációval is kiegészíteni.

A Hagyományos Kínai Orvoslás egyéb módszerei is beépíthetők a nyaki fájdalom kezelésébe, mint például az akupresszúra, a tuina masszázsterápia, a moxibuszció (melegítéses terápia), vagy a köpölyözés.

KEZELÉS A VIETKIMHONG KLINIKÁN

A Vietkimhong Klinikán akupunktúrát és akupresszúrát egyaránt alkalmazunk a nyaki fájdalom kezelésére. Kérjük, hogy az első alkalommal hozzon egy másolatot az orvosi leleteiről! A akupunktúra vizsgálatára és a kezelésére itt tud bejelentkezni.

Szolgáltatás1 Alkalom5 alkalom bérlet
Kivizsgálás és konzultáció10.000 Ft 
Klasszikus Akupunktúra (heti 2 alk.)6.000 Ft30.000 Ft
Elektromos Akupunktúra8.000 Ft35.000 Ft
Akupresszúra6.000 Ft25.000 Ft
Akupresszúra + Akupunktúra12.000 Ft55.000 Ft
Fonalbeültetés (havi 2 alk.)15.000 Ft70.000 Ft