Az idei világjárvány számos új helyzet elé állított minket, azonban azoknak a pároknak, akik küzdenek csecsemőikért, a COVID 19 nem lehet akadály. Nyilvánvaló, hogy stresszel jár szembesülni a COVID 19- és az influenzaszezonnal egyszerre, miközben a teherbe eséssel próbálkoznak. Bizonyos óvintézkedésekkel azonban biztosíthatja egészségét, és nem kell kihagynia a teherbe esés és a csecsemő születésének esélyét.

Tanácsok, hogy biztonságban legyen

Általában azok a nők, akik próbálnak teherbe esni jobb eredményeket érnek el, ha elkerülik a betegségeket, ideális esetben úgy a terhességük előtt, mint alatta. Ezért, mivel az influenzaszezon és a COVID -19-járvány előtt állunk, különösen fontos a biztonsági protokoll betartása.

Gyakrabban és alaposan kell kezet mosni

Az egyik legfontosabb lépés amit megtehet, a kézmosás. Mivel a kezünk a nap folyamán sokmindenhez hozzáér, könnyen szennyeződik. Mosson kezet gyakrabban szappannal és vízzel, legalább 20 másodpercig. Ez csökkenti az esélyét az influenza- vagy a COVID- fertőzésnek és a baktériumok terjedésének. Ha szappan és víz nem áll rendelkezésre, használjon legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt.

Ne érintse meg az arcát, az orrát, a szemét mosatlan kézzel

Képzelje el, hogy naponta átlagosan körülbelül 20 alkalommal érintjük meg az arcunkat a kezünkkel. Milyen könnyen juthatnak be testünkbe a baktériumok, vírusok és szennyeződések, ha a keze fertőzött! Ezért kérem, ne érintse meg az arcát.

Tartson a kellő távolságot

Tartsa be a szociális távolságot, amennyire csak tudja. Soha nem lehet tudni, hogy ki az influenza vagy a COVIDhordozója, ezért ajánlom, hogy legalább 1,5 méteres távolságot tartson, ha emberek között van. Ez segít elkerülni a cseppfertőzéssel terjedő betegségeket. Végül maradjon biztonságban, mert  a betegségektől való védelem nemcsak Önnek, hanem a családjának és a leendő babájának is fontos.

Megfelelően viselje a maszkot

Nem arról van szó, hogy viseli-e a maszkot, hanem MEGFELELŐEN kell viselnie! Takarja el a száját és az orrát is! Néhány ember a maszkot az álláig lehúzzaa, majd visszahúzza az orrához. Más embereknek csak a száját takarja. Piszkos kézzel helyezik fel, illetve sokszor a maszkot nem cserélik, vagy mosás  nélkül használják, stb. Mindezek a maszk használatának helytelen módjai, amelyek teljesen haszontalanná teszik a betegségek megelőzésében.

Kapjon influenzaoltást

A fenti tippek mellett az influenza elleni oltással is védheti magát. Az Egyesült Államokban az influenza elleni oltás évente körülbelül 7,6 millió influenzás megbetegedést, influenzával kapcsolatos orvoslátogatást és influenzával összefüggő halálesetet akadályoz meg. Az influenzaszezonban az influenza elleni vakcina 40-60% -kal csökkenti az influenza kockázatát. (*)

Ez az oltás minimalizálhatja az esélyét az influenzának és a kórházi ellátásnak. Ha nem kapja el az influenzát, akkor az immunrendszere is teljes képességgel rendelkezik a COVID 19 elleni küzdelemhez, ha szükséges. Az influenzamentesség hozzájárul az egészségügyi források megtakarításához a súlyos COVID betegek számára is.

Orvosi vizsgálat

Végül, mondja el a háziorvosának, ha rosszul érzi magát. Haladéktalanul vegyen részt az állapot felmérésben, ha bármilyen influenzás tünete van. Ez a proaktív intézkedés elősegítheti a szükséges ellátás mielőbbi elkezdését.

Hivatkozás

Link https://www.midwestfertility.com/covid-the-flu-and-fertility-staying-safe/

(*) Link https://www.cdc.gov/flu/prevent/vaccine-benefits.htm

Leave a Comment