Általános kérdések az akupunktúrával kapcsolatban.

1. Mennyire fájdalmas a kezelés?

Nagyon vékony akupunktúrás tűket használjuk, így csupán enyhe fájdalmat észlel a kezelési pontok helyén, amely pár másodperc múlva elmúlik. Az kezelőorvos mindig arra bízhatja, hogy a kezelés alatt nyugodjon meg amennyire csak lehet, mert ez segít csökkenteni a kellemetlen érzést. Lélegezzen mélyeket, működjön együtt az orvossal, és akkor a kezelés alatt nem fog fájdalmat érezni.

2. A kezelés után visszatérhetek a mindennapi teendőimhez?

A kezelés nem befolyásolja a szokásos napi tevékenységeket, erre nézve nincs korlátozás. Azt javasoljuk, hogy a kezelés után 3 napig kerülje a nehéz fizikai tevékenységeket, a sportot, az alkoholfogyasztást és a dohányzást..

3. Hogyan néz ki egy kezelés?

Az első találkozás alkalmával az orvos felméri az Ön egészségi állapotát, nyelv és pulzus diagnosztikával, majd az orvosi anamnézis felvétele és a vizsgálat alapján felállítja a diagnózist, és megbeszéli Önnel a személyre szabott terápiás tervet. Hetente 2 alkalommal érdemes klasszikus akupunktúrát végezni. Amennyiben a fonálbeültetés mellett dönt, elég havonta 2 alkalommal. Egy kezelésen körülbelül 15-20 akupunktúrás pontot érintő kezelést kap, utána néhány percig pihen, majd hazamehet. A vizsgálat és a kezelés teljes ideje körülbelül 30 percet tart.

4. Melyik kezelés hatékonyabb, klasszikus akupunktúra vagy fonalbeültetés?

Az kezelőorvos megvizsgálja az ön személyes állapotát, és tanácsot ad a kezelés megválasztására.

5. Gondot okoz-e, ha a társam nem akarja a kezelést?

Javasolt, hogy a társával együtt vegyenek részt a kezelésen, a legjobb eredmény elérése érdekében. Ha a párja nem akarja kezelést, Ön akkor is gond nélkül kezelhető.

6. Lehet-e zuhanyozni vagy kádban fürdeni a kezelés után?

Egy gyors zuhanyozás megengedett, de fürdeni nem tanácsos. A zuhanyozás után is tartsa melegen a testét.

7. Az akupunktúra kezelés káros-e a jelenlegi egészségi állapotomra?

Az akupunktúra segít kiegyensúlyozni a Yin-Yang állapotot, és növeli az energiaszintet, nem árt az egészségi állapotnak. A kezelés során enyhe fájdalmat tapasztalhat, de a végén az akupunktúrának csak jó hatása van.

8. Mikor kell elhalasztani az akupunktúrás kezelést?

Nem ajánlott az akupunktúra kezelés önnek, ha kimerült vagy éhes, ha heveny betegségben szenved, ha alacsony vérlemezke száma van, vagy vérhígító kezelést kap.

Akupunktúra kombinálja a meddőség kezeléssel

Az akupunktúrás kezelést ajánlott legalább 3 hónappal a meddőségi kezelés – a lombikbébi program (IVF), IUI vagy inszemináció – előtt elkezdeni, és folytatni egészen az embrió beültetéséig, vagy az inszemináció napjáig. A hatásos kezelés időtartama azonban egyénenként eltérő lehet. Ez függ az életkortól, a meddőség okától, illetve attól, hogy milyen kezelést kap a páciens.

1. Miért forduljak az akupunktúrához?

Számos kutatás kimutatta, hogy ha a nyugati orvoslás módszereit együttesen alkalmazzák az akupunktúrával, akkor a fogamzás sikere akár 26%-al is növelhető. Az akupunktúra segít egyensúlyba hozni a hormonrendszert, serkenti a reproduktív szervek vérkeringését, ezért jobban táplálja a petesejteket és a spermiumokat.

2. Milyen hatásai vannak az akupunktúra?

 • Szabályozza a hormonszintet, különös tekintettel a Gonadotropin-releasing hormonra (GnRH), ami javítja az ovulációt.
 • Segít a PCOS-ben és anovulációs ciklusban szenvedő nőknek.
 • Az akupunktúra segít a pajzsmirigy problémákban szenvedőknek. (A pajzsmirigy problémái termékenységi problémákat okozhatnak).
 • Növelheti a tüszők számát az IVF kezelés során. • Javítja a sperma minőségét és a spermiumok számát a terméketlen férfiban

3. Hány akupunktúrás kezelésre van szükségem?

Az akupunktúrás kezelést az meddőség kezelés előtt legalább 3 -4 hónappal javasolt megkezdeni. Hetente 2 alkalommal érdemes klasszikus akupunktúrát végezni. Amennyiben fonálbeültetést végzi, havonta 2 alkalommal.

4. Kell -e tartanom speciális diétát, gyógynövénykúrát vagy testedzést?

A Vietkimhong Klinikán gyakran ajánljuk minden páciens számára a speciális étrendet és a testmozgást, a személyes problémáikra tekintettel. A gyógynövénykúrát is egyénre szabva ajánljuk, együtt az arra vonatkozó szakorvosi javaslattal.

5. Kaphatok akupresszúrát is?

Az akupresszúra hatékony terápia az egészség és a közérzet javítása érdekében. Az egészséges testnek sokkal nagyobb az esélye az egészséges petesejtek és spermiumok termelésére, valamint az embrió sikeres beültetésére.

6. Az akupunktúra befolyásolja-e az általam szedett gyógyszereket?

Nem. Az akupunktúra viszont hatékonyan támogatja az egyéb kezeléseket, a test öngyógyító képességének növelésével.

7. Van-e mellékhatása?

Az akupunktúrát biztonságos módszereknek tekintik, mivel mellékhatása viszonylag alacsony 0,01%. Általában enyhe tünetek előfordulhatnak, mint például a duzzanat enyhe fájdalom, szédülés, vérzés. Egyéb mellékhatások, mint például a fertőzés, az izomgörcs, az idegsérülés szinte kizártak. Ezért fontos tapasztalt, képzett orvoshoz fordulni, a kockázatok elkerülése érdekében.

Akupunktúra a petesejtek leszívásának napján

1. Az akupunktúra a petesejtek leszívása előtt vagy után ajánlott?

Ha van ideje, akupunktúrát végeztethet a petesejtek leszívása előtt és után is. Amennyiben az ideje nem engedi, akkor ajánlott az akupunktúrát a petesejtek leszívása előtt végeztetni.

2. Mit ajánlott tenni és mit nem azon a napon?

Próbálja ellazítani az testét. Előző este ajánlott korán lefeküdni. A petesejtek leszívásának napján nagyon fontos, hogy a testét jó melegen tartsa, különösen az alsó hasat, a derekát és a talpát.

Akupunktúra az embriótranszfer napján

1. Az akupunktúra az embriótranszfer előtt vagy után javasolt?

Ha van ideje, akupunktúrát végeztethet az embriótranszfer előtt és után is. Ha nem, akkor javasolt az embriótranszfer előtt. Ezzel segíti az izmok ellazulását, miközben serkenti a méh vérkeringését, így nagyobb esély van az embrió sikeres beültetésére.

2. Mennyi idő javasolt az akupunktúra és a transzfer között?

Az akupunktúrát kb. 1 órával az embriótranszfer előtt kell végezni.

3. Mire figyeljek azon a napon?

Újból próbáljon lazítani, és nem stresszelni. Előző este ajánlott a korai fekvés. Ezen a napon is tartsa jó melegen a testét.

Pozitív terhességi teszt

Fordulhatok-e újra az akupunktúrához? Mikor?

Igen. Sikeres várandósság esetén érdemes folytatnia kezelést, az első trimeszter végéig. A terhesség első 3 hónapja kockázatos időszak, ezért a terhes nőknek ajánljuk az akupunktúra kezelést, hogy minimalizálják a vetélés esélyét.

Negatív terhességi teszt

Fordulhatok-e újra az akupunktúrához? Mikor?

Sikertelen terhesség esetén is fordulhat újra az akupunktúrához. Ebben az esetben az akupunktúra kezelésnek az alábbi fő céljai vannak:

 • Felfrissíti testét a meddőség kezeléstől.
 • Segít csökkenteni a stresszt és az érzelmi zavarokat.
 • Előkészíti a szerveztet, különösen a reproduktív szerveit a következő próbálkozásra.

FONALBEÜLTETÉS

Mi az fonalbeültetés? Hasonló-e az akupunktúrához?

Az fonalbeültetés a hagyományos akupunktúra egy speciális módszere, amikor egy felszívódó, steril sebészi fonalat ültetnek be az akupunktúrás pontba azért, hogy ezen a ponton folyamatos stimulációt hozzanak létre.

Mi a fonalbeültetés előnye az akupunktúrához képest?

A műtéti fonalak 2-3 hét alatt folyamatosan stimulálják az akupunktúrás pontokat. Úgy viselkednek, mintha minden nap egy akupunktúrás kezelése lenne. Eközben, mivel a betegeknek nem kell gyakran orvoshoz fordulniuk, sok időt és pénzt lehet megtakarítani vele.

Ez nagyon fájdalmas? Kell-e pihennem a kezelés után?

Nagyon vékony, kicsi tűket használnak a fonalbeültetéskor, így szinte nincs fájdalom.

A kezelés után visszatérhet a napi tevékenységeihez. Nehéz fizikai tevékenység vagy sport nem ajánlott a beültetést követő 3-4 napban.

Van-e mellékhatása?

Bebizonyították, hogy a fonalbeültetés biztonságos módszer. Néhány kellemetlen hatás azonban előfordulhat, de nagyon ritkák:

 • Fájdalom, zúzódásra jellemző elszíneződés.
 • Szédülés, hányinger, fáradtság.
 • Allergia a fonalra.

Milyen gyakran kell mennem a kezelésre?

Általában a fonalak 2-3 hét után teljesen feloldódnak, ezért ajánlott 2-3 hetente megismételni a kezelést.

Milyen problémákban segítheti a fonalbeültetés?

Kattintson ide további információkért.

Mikor kell elkezdeni a fonalbeültetést, ha meddőségi problémám van?

Az fonalbeültetést legalább 3-4 hónappal az asszisztált reproduktív kezelés (IVF, IUI, megtermékenyítés) előtt el kell kezdeni. Ha korábban már sikertelen IUI / IVF ciklus vagy vetélés történt, akkor a kezelést még korábban el kell kezdeni. A terhesség létrejöttének fokozása érdekében a testet fel kell készíteni az egészséges reproduktív működésre és a normális hormonműködésre.

KOZMETIKAI Akupunktúra

Mi az a kozmetikai akupunktúra?

A kozmetikai akupunktúra egy olyan természetes kezelés, amely képes látható javulást eredményezni a bőr jelenlegi állapotában, illetve hatékony segítséget nyújt a bőr öregedése elleni küzdelemben. „Anti-aging akupunktúrának” vagy „természetes bőrfiatalításnak” is nevezik. A kozmetikai akupunktúrát gyakran alkalmazzák a sebészeti beavatkozások és a Botox kezelések mellett alternatív módszerként a bőr kinézetének javítása érdekében. A kozmetikai akupunktúra segít fokozni az izmok tónusát, a bőr feszességét, rugalmasságát, simaságát. A kezelések során a ráncok kisimulnak és az öregedési foltok csökkennek. A hatás fokozatosan alakul ki és hosszabb ideig fenntartható. A kozmetikai akupunktúrás kezelés sikere érdekében legalább 10 alkalom ajánlott és további kezelésekkel az elért eredmények hosszabb ideig is fenntarthatóak.

Hogyan működik a kozmetikai akupunktúra?

„Táplálja a bőrét! Fiatalítsa meg a testét!”.

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás kulcseleme, amely egyensúlyba hozza a létfontosságú energiaáramlást az egész testben. Ennek a kezelésnek a célja a test öngyógyító képességének serkentése és az általános egészségi állapot javítása. A kezelés során az akupunktúrás pontokon elhelyezett tűk segítenek az energiaáramlás szabályozásában. Sőt, ezek a tűk mikrotraumát váltanak ki a szubkután szövetekben, amelyek a testet meggyógyítják azáltal, hogy fokozzák a véráramlást az érintett területeken. Ennek eredményeként több tápanyagot szállítanak, több kollagén és elasztin is termelődik a bőr regenerációja során. Ráadásul az akupunktúra a bőr öregedési folyamatát befolyásoló egyéb tényezőket is képes pozitívan befolyásolni, például a hormonháztartási zavarokat, az immunproblémákat és az oxidatív stresszt. A kezelés célja a hosszú távú pozitív változások létrehozása a bőr és a test egészségében, tehát nem egy rövid távú gyors megoldás. Jobb kollagéntermeléshez, jobb vér- és nyirokkeringéshez vezet a kezelt régióban, így a bőr újjáéled és beindul az öngyógyítási folyamat. A kezelések után bőre egészségesebb és frissebb lesz, az állkapocs feszültsége csökken, a ráncok halványulnak és Ön sokkal kipihentebbnek és nyugodtabbnak érzi magát.

Hogyan történik egy kezelés?

Elsőként egy általános állapotfelmérést és bőrvizsgálatot végzek. Ezt követi egy finom bőrmasszázs, majd a speciális hajszálvékony akupunktúrás tűk elhelyezése az akupunktúrás pontoknak megfelelően. Kiegészítésként fül akupunktúra és hidratáló maszk is igénybe vehető a jobb eredmény eléréséhez. A kezelés a bőr kollagén termelésének stimulálására fókuszál, ezáltal tölti fel a ráncokat, növeli a bőr rugalmasságát és az arcnak egészséges, ragyogó színt kölcsönöz.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Egy kezelés körülbelül 30-45 percig tart. Az időtartam természetesen függ az esetleges bőrproblémáktól, a test egyes kezelési területeitől és a beteg igényétől is.

Milyen gyakran kell megismételni a kezelést? Mennyi időre van szükség a kívánt hatás eléréséhez?

A Botox-szal vagy a dermális töltőanyagokkal ellentétben a kozmetikai akupunktúra nem a gyors, mesterséges bőrkezelést jelenti. Az akupunktúra belülről segíti a szervezetünket abban, hogy bőrünk egészségesebb legyen. A kívánt hatás elérése ezért időbe telik, ugyanakkor ezek a kezelések valóban hosszú távú változást eredményezhetnek. Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 10-12 kezelési alkalom szükséges, de a harmadik kezelés után már látható lesz az eredmény. Eleinte hetente egy-két kezelés ajánlott, majd a továbbiakban, az elért állapot fenntartásának érdekében érdemes a kezelést kéthetente megismételni.

Mennyibe kerül egy kezelés?

A kozmetikai akupunktúra költségei a következők:

 • Arc kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom
 • Hasi kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom
 • Comb kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom
 • Csípő kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom

Van-e mellékhatása?

Az akupunktúrát nagyon biztonságos kezelésnek tekintik, mivel mellékhatások csak elvétve fordulnak elő. Ha engedéllyel rendelkező orvos kezeli Önt, akkor ezek miatt a mellékhatások miatt nem kell aggódnia. A kozmetikai akupunktúra leggyakoribb mellékhatása lehet néhány apróbb felületi zúzódás, de az is pár napon belül nyomtalanul eltűnik. Nem ajánlott azonban a kezelés azok számára, akik vérzési rendellenességekkel, súlyos autoimmun betegségekkel, magas vérnyomással, kontrollálatlan cukorbetegséggel küzdenek.

Szükséges-e bármiféle előkészület a kezelések előtt?

Ha arc-akupunktúrás kezelésre jön, kérjük, ne sminkelje magát.

Hatásosabb lehet az arc kozmetikai akupunktúra, mint a Botox?

Mindegyik kezelés más és más módon működik. A Botox-injekció megbénítja a bőr alatti szubkután réteg izmait. Látványos hatása azonban csak rövid ideig tart és az injekciós kezelést általában 6 havonta szükséges megismételni. Lehetséges mellékhatásai közismertek, ilyen például az arc aszimmetriája vagy az izomzat tartós bénulása. Az arc akupunktúra egy természetes és hosszabb távú megoldás, amely belülről teszi egészségesebbé a bőrt. Mikrotraumát vált ki, hogy stimulálja magát a bőrgyógyulást, illetve a véráramlás növekedését és a kollagén + elasztin termelődését. Ezáltal éri el a ráncok számának csökkenését és a bőr tónusának látható javulását. Mindezeken túl az akupunktúra más előnyökkel is jár, mint például a jobb alvás, a jobb általános hangulat, a nyugodtabb érzés, a jobb emésztés és az energiaszint növekedése.

Egyéb hasznos tanácsok

Az akupunktúrás kezelés mellett az optimális hatás elérése érdekében nagyon fontos az egészséges életmód is. Próbáljon tehát ügyelni arra, hogy tápláló ételeket fogyasszon, és a teste kapja meg a nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. Igyon sok folyadékot minden nap! Kerülje a cukrot, a finomított ételeket, az alkoholt, a dohányzást és a túlzott stresszt. Maradjon optimista a mindennapokban!

IDŐPONTFOGLALÁS:

Budapest- Vietkimhong Klinika, 1051 Budapest, Arany János u.33, 1.em.2, 127/125-es kapucsengő. Rendelési idő: Hétfő, Péntek, 10:00- 17:00. Dr. Nguyen Hong, Tel: +36 70 943 1878, Email: hongnbcc@gmail.com