Nem titok, hogy a teherbeesés sikere nagyban függ a megfelelő felkészüléstől. Az akupunktúrás kezelésnek nagy szerepe lehet abban, hogy testünk jól reagáljon az IVF kezelésre. Számos kutatás kimutatta, hogy ha a nyugati módszeren alapuló termékenységi kezeléseket együttesen alkalmazzák az akupunktúrával, akkor a fogamzás sikere akár 26 %-al is növelhető.

A Tel Avivi Egyetem egy nemrégiben készített tanulmánya szerint: „Amikor az IUI-t TCM-kezelésekkel kombinálták, a tesztcsoport 65,5% -a volt képes teherbe esni, szemben a kontrollcsoport 39,4% -ával, akik nem részesültek akupunktúrás terápiában.”

Akupunktúrával való felkészülés az IVF kezelésre

Az akupunktúrás kezelést a lombik program (IVF) előtt már néhány hónappal javasolt megkezdeni. Ha pedig korábban sikertelen IUI / IVF ciklus vagy vetélés történt, akkor még korábban tanácsos a kezelés megkezdése. A terhesség optimális esélyének érdekében a testet fel kell készíteni az egészséges reprodukciós működésre és a normális hormonműködésére. Az akupunktúrás orvos a kezelések megkezdése előtt alaposan megvizsgálja Önt, és mindig személyre szabott kezelési módszert alkalmaz.

A kezelésterv elkészítése előtt figyelembe vesszük az anamnézist, az életkort, az esetleges nőgyógyászati problémákat, illetve a korábbi IVF kezelések eredményeit. Korábbi tapasztalataink alapján az akupunktúrát hetente 2 alkalommal, illetve a fonalbeültetést havonta 2 alkalommal ajánljuk, legalább 3 hónappal az IVF kezelés megkezdése előtt. A peteleszívás napján, illetve az embrió transzfer napján is ajánlott az akupunktúrás kezelés. Ezek legfőbb célja az, hogy jobb reproduktív egészségi állapotot érjünk el, és ezáltal nagymértékben növeljük a sikeres fogamzás esélyét.

A méhnyálkahártya és a petesejt minőségének javítása, támogatása

Több tanulmány is kimutatta, hogy összefüggés figyelhető meg a méh vérkeringésének csökkenése és az eredménytelen IVF-kezelések között. Ha a vérkeringés nem megfelelő, akkor ez nagy valószínűséggel negatívan befolyásolja a petefészek és a méh normális működését is.

Az akupunktúrás kezelés célja a reproduktív rendszer véráramának fokozása, illetve az egészséges méhnyálkahártya kialakulásának elősegítése. A fokozott vérkeringés kihat a petesejt egészségére, segíti annak táplálását és javítja a minőségét is.

Akupunktúrás kezelés a peteleszívás napján

A kezelés célja a tüszők növekedésének optimalizálása, a petefészek és a méh vérkeringésének fokozása. Továbbá segíti a beteget az ellazulásban, annak érdekében, hogy a peteleszívás a lehető legkönnyebb megtörténjen.

Akupunktúrás kezelés az embrió transzfer napján

Az embrió transzfer előtt szintén javasolt az akupunktúrás kezelés, amely képes javítani a méh vérkeringését, és ezáltal nagyban növeli a sikeres embrió beágyazódás esélyét a méhbe. Mindezeken túl az akupunktúra elősegíti az izmok ellazulását, és képes csökkenti a beavatkozás során előforduló kellemetlen érzést is.

Az akupunktúra csökkenti a stresszt, a szorongást és a depressziót

A stressz gyakran megfigyelhető azoknál a hölgyeknél, akik szeretnének teherbe esni. A meddőségi kezelések, a számos vizsgálat, a gyógyszerek és az egyes orvosi beavatkozások természetesen növelik a stresszt, ami viszont újabb akadályokat gördíthet a sikeres fogamzás útjába.

Számos tanulmány beszámol arról, hogy az akupunktúrás kezelés képes hatékonyan csökkenteni a stresszt, a szorongást és a depressziót. Egy 2003-as, az Egészségügyi Világszervezet által kiadott tanulmány szerint az akupunktúra stimulálja a test opioid rendszerét és felszabadít olyan neurotranszmittereket, amelyek levezetik a fájdalmat és a stresszt. Mindezeken túl nagy segítséget nyújthat az IVF során alkalmazott gyógyszerek mellékhatásainak csökkentésében is.

Milyen megoldást kínálunk?

A Vietkimhong Klinika akupunktúrás, illetve fonalbeültetéses kezelést kínál IVF programban résztvevők számára az alábbiak szerint:

Akupunktúra: 2 alkalom / hét, VAGY Fonalbeültetés: 2 alkalom / hónapAkupunktúra: 2 alkalom / hét, VAGY Fonalbeültetés: 2 alkalom / hónapAkupunktúraAkupunktúra
Legalább 3 hónapos felkészülési idő.IVF kezelésA peteleszívás napján.Az embriótranszfer napján.

IDŐPONTFOGLALÁS:

Budapest- Vietkimhong Klinika, 1051 Budapest, Arany János u.33, 1.em.2, 127-es vagy 125-ös kapucsengő. Rendelési idő: Hétfő, Péntek, 10:00- 17:00

Az akupunktúra hatása a terhesség és az élve-születés arányára az in vitro fertilizációban (IVF) részesülő nőknél