Orvosként szeretném támogatni a pároknak abban, hogy átvészeljék életüknek ezt a szakaszát, és elmondhatom, hogy semmi nem okoz számomra nagyobb örömet, mint amikor egy páciensem teherbe esik! Az érzés, hogy hozzájárulhatok egy lélek világra jövetelében minden nap erőt ad a munkámhoz. Átérzem, hogy a párok milyen nehezen birkóznak meg egészségügyi problémáikkal, mennyi vizsgálaton vannak túl, mennyi időt és pénzt, reményt és kétségbeesést áldoztak erre a nehéz harcra azért, hogy megérkezzen a gyermekáldás. Hiszem azt, hogy a teherbeesést, mint célkitűzést igenis érdemes dédelgetni.

Rengeteg történet van, amely inspirálhatja Önöket ezen a hosszú, nehéz úton. Erőt, bátorságot és a csodába vetett hitet nyújthatnak ebben a világban. Ne adja fel a reményt, a kitartóak mindig győzedelmeskednek!

Nem győzhet azonban csak reménnyel és a rendelkezésre álló legjobb gyógyszerekkel, a sikerhez egészségét, hormonműködését és szervezetének funkcióit újra harmóniába kell hozni. Ehhez tud támogatást nyújtani az akupunktúra.

Üdvözöljük ezen az úton, és reméljük, hogy az út vége gyermekáldást hoz!

**A személyiségi jogok védelmében a valódi neveket megváltoztattuk.

1. sz. eset: Szandra, 41 éves, 3 sikertelen IVF kezelésen van túl az Egyesült Királyságban, ezután jött hozzánk. FSH-ja meglehetősen magas volt a soron következő IVF-kezelés előtt (FSH 19,28), az ösztradiol III 36,49 (45,4-854), az AMH-értéke 0,217 (0,147-11,7). 1,5 hónappal a stimulációja előtt járt a fonalbeültetésen. A leszívás napján és a beültetés napján is volt akupunktúrás kezelésen. A stimulációból 6 tüsző fejlődött ki, 2 petesejtet sikerült megtermékenyíteni, amelyből 2 embrió fejlődött kiválóan (7A1 és 8B2). A 2 embrióval történő beültetés terhességet eredményezett.

2. sz. eset: Lili, 41 éves. Férjével 2014 óta próbálkoztak teherbe esni, sikertelenül. Három megtermékenyítés történt, az utolsóból terhesség alakult ki, de a 8. héten vetélés következett be. Rendszeres menstruációja volt, viszonylag rövid időtartammal (3 nap), gyakran sötétbarnás folyással a menstruáció előtt, a melle gyakran feszült. A méhében több kisméretű mióma volt található. Problémát okoztak neki az arcon és háton jelentkező pattanások, puffadás, néha hasmenés. Erős hajhullása volt. Azért jött hozzánk, hogy akupunktúrával és fonalbeültetés segítségével felkészítse testét a következő IVF kezelésre. A 4 hónapig tartó rendszeres kezelés után általános egészségi állapota javult, a haja kevésbé hullott, kevesebb volt a pattanása, és javult az alvásminősége. Meglepetésünkre az 5. hónap végén természetes úton megfogant a baba. Az első 2 trimeszterben továbbra is akupunktúrás kezelést kap a kockázatok megelőzése érdekében. A terhesség alatti vizsgálatok során mindent rendben találtak.

3. sz. eset: Barbara, 37 éves, korai petefészek kimerüléssel diagnosztizálták, FSH-szintje 20,4, AMH 0,32, progeszteron 0,2 volt. 2 sikertelen lombik kezelés után jött hozzánk. Az első lombik kezelésen 2 petesejtjét tudták leszívni, egyikből sem fejlődött ki embrió. Másodszor egyáltalán nem nyertek ki petesejtet, így nagyon stresszes volt és félt, hogy nem lesz több használható petesejtje. A menstruációja rendszeres, viszonylag rövid – 2-3 nap. Januártól kezdtük a rendszeres kezelést, márciusban az FSH 8,3-ra csökkent, ennek ellenére a progeszteron szintje továbbra is nagyon alacsony maradt. További 2 kezelés után idén március végén természetes úton megfogant a baba. Terhességi tesztje véletlenül pozitív lett – a férje borral kínálta, ő pedig csak azért tesztelt, nehogy kárt okozzon egy esetleges babának. Meglepetésünkre kiderült, hogy valóban terhes lett. Az első néhány hónapban erős hányingertől, alvásproblémáktól és erős fáradtságtól szenvedett, ezért a második trimeszter végéig folytatta az akupunktúrás kezelést. Gyermekét karácsony környékére várjuk.

4. sz. eset: Sára, 40 éves, 7 sikertelen IVF kezelés után jött el hozzánk. A párnak azt tanácsolták, hogy a 8. próbálkozás során próbálkozzanak donor petesejtekkel, ezért remélte, hogy az akupunktúra segíthet javítani hormonműködését, valamint felépíteni a méhnyálkahártyát, hogy az készen álljon az embriók befogadására. FSH szintje 20,1, AMH 0,26, kortizol szintje magas, 744 (145-619) volt, magas Natural Killer (NK) sejtszámmal, fennált nála a trombózis kockázata, pajzsmirigy alulműködése volt, és méhpolipja, amelyet néhány éve műtöttek. Menstruációja általában 5 napig tartott, enyhe fájdalommal. Rendszeresen sportolt. Nagyon pozitív volt a tekintetben, hogy sikerülni fog terhesbe esnie. A 8. lombik kezelés előtt 4 hónapig rendszeresen járt fonalbeültetésre, és az embrió transzfer napján is volt akupunktúrás kezelésen. Kisfiukat jövő év márciusára várják.

5. sz. eset: Cecília, 39 éves, 4 hónapja volt egy vetélése, lombik kezelés után létrejött terhesség eredményeképpen. Évekig súlyos endometriózisban és adenometriózisban szenvedett. 2018-ban megműtötték az endometriózist, de a menstruációja azóta még fájdalmasabb, sok sötét vérröggel. Enyhe pajzsmirigy alulműködése volt, magas volt a koleszterinszintje, puffadt, alvásminősége rossz volt, végtagjai hidegek és lilák voltak, hangulata ingadozott. Menstruáció előtt és peteéréskor nagyon rossz volt a kedve. A progeszteronja alacsony, 0,2, a prolaktin szintje magas 47,6 (1,39-24,2) volt. Szerencsére még mindig volt 4 fagyasztott embriója, így eljött hozzám, hogy segítsek felkészülni a következő embrió transzferre. 4 hónapig folyamatosan járt fonalbeültetésre. 2 embriót ültettek be, most terhessége 10. hetében jár. A következő hetekben folytatjuk az akupunktúrát, hogy megelőzzük a terhességgel járó kockázatokat.

6. sz. eset: Bianka, 34 éves, 2 éve  PCOS-ben szenvedett, inzulinrezisztenciája, pajzsmirigy alulműködése volt, magas a prolaktin szintje. Sok pattanás volt az arcán és a hátán, emésztési problémái voltak, végtagjai hidegek voltak. Férje spermium DNS-fragmentációja 29,7% volt. 2017 óta nem sikerült teherbe esnie, és már volt 2 sikertelen megtermékenyítésük. Az AMH 5,92, az ösztradiol E2 765, aTPO 500. Azért jött hozzám, hogy felkészüljön az IVF kezelésükre. 5 akupunktúrás kezelés után sokkal jobban nézett ki a bőre, csökkent a hajhullása, az alap testhőmérséklete nem ingadozott úgy, mint korábban. 10 kezelést végeztünk, majd rövid szünetet tartottunk az lombik megkezdése előtt. Teherbe esett, iker fiúkat vár.

7. sz. eset: Renáta, 43 éves. 2 kislánya van (12 és 9 évesek). A pár szeretett volna harmadik gyermeket, de 4 év után sem jártak sikerrel. Korára való tekintettel lombik kezelést javasoltak nekik, AMH szintje alacsony, 0,04, FSH 17. Menstruációja rendszeresen 30 napos, és 5-6 napig szokott tartani, fájdalommentesen. Sokat dolgozott. A tervezett lombik kezelés előtti a hormonvizsgálat nem mutatott jó eredményt, mivel az FSH-ja továbbra is magas, 16,7, és a progeszteron szintje alacsony, 6,29 (10,6-81), bár az AMH 0,12-es, ami enyhe javulást jelentett. Folytattuk a fonalbeültetést abban a reményben, hogy javulni fognak a hormonszintjei, így magabiztosabban kezdheti meg az IVF kezelést. 5 hónapos rendszeres fonalbeültetés után visszajelezte, hogy természetes úton megfogant a baba. Megkértem, hogy csináltasson vérvizsgálatot, ami elég magas bHCG-t eredményezett. Legnagyobb meglepetésünkre és boldogságunkra ikrekkel esett teherbe! Folytatjuk az akupunktúrás kezelést a terhesség kockázatainak megelőzése érdekében.

8. sz. eset: Teréz, 44 éves. Miómája volt, amit 3 éve műtéti úton távolítottak el, nagyon magas prolaktin szintje volt, emiatt rendszeresen kellett Bromocriptint szednie. 3 sikertelen embriótranszferen volt túl. A kinyert 5 vagy 6 petesejt közül általában csak 1 termékenyült meg, és fejlődött embrióvá. A legutóbbi lombik kezeléskor nem nyertek ki petesejtet, így nagyon stresszes volt az eredmény miatt. AMH szintje alacsony volt, 0,16, az FSH 21,8, Prolaktin 32,51 volt (a Bromocriptin mellett). A menstruációja rendszertelen, és rövid volt (1-1,5 nap). Szemmel láthatóan nem volt jó jelölt a lombik kezelésre, de az orvosa mindenben támogatta, hogy újra mehessen lombik kezelésre. 6 hónapon keresztül folyamatosan jött hozzánk fonalbeültetésre és akupunktúrás kezelésre a lombik megkezdése előtt. 3 petesejtet nyertek ki, mindegyiket megtermékenyítették, ebből 3 embrió jött létre. 2 embriót visszaültettek, és most terhessége 7. hetében jár. Folytatjuk az akupunktúrás kezelést.

9. sz. eset: Orsolya 30 éves, PCOS-es, mindkét petevezetéke el van záródva. Férjének is alacsony a spermiumkoncentrációja, magas a DNS-fragmentációja, és pajzsmirigy alulműködése volt. 2 sikertelen lombik kezelésen volt túl, azután hozzánk jött. Vékony, sápadt, testalkatú, végtagjai hidegek voltak. A menstruációja szabálytalan volt. AMH 8,55, inzulinrezisztenciával társítva. Három hónapig akupunktúrás kezelésben részesült a 3. lombik kezelés megkezdése előtt. A stimulációja eredményeképpen 3 embrió 5 naposan megmaradt. Visszaültették az embriókat, és most már ő is terhessége 7. hetében jár. Folytatjuk az akupunktúrás kezelést.

.

10.sz. eset: Emma, 34 éves. Endométriózissal küzd 5 éve. 9 éve próbáltak terhesbe esni, 3 lombik kezelése volt sikertelen, a 4-dik lombik kezelésnél jött hozzánk az akupunktúra kezelésre. Most terhessége 8. hetében jár. Folytatjuk az akupunktúrás kezelést.

11. sz. eset: Ferenc, 39 éves. Ondóvizsgálata kimutatta, hogy nem volt megfelelő az eredménye a lombik kezeléshez. 3 kezelése után már sokat javult az eredménye. Folytatjuk az akupunktúrás kezelést.

12. sz. eset: Ádám, 35 éves. Problémája volt a spermium motilitásával, a spermiumok mindössze 10%-a mozgékony (a normál tartomány több mint 40%), a gyors motilitással rendelkezőké pedig mindössze 5%. Az ondóban sok kereksejt volt. 4 kezelése után és életmód tanácsainkat követve az eredménye nagyot javult: a koncentráció 20M/ml-ről 45M/ml-re javult, a spermium szám 64-ről 126-ra, a spermium motilitása 10%-ról 40%-ra javult, a kereksejt szám sokról mindössze 7%-ra javult

13. sz. eset: Aranka, 41 éves. Áteresztő bél szindrómát diagnosztizáltak nála, rendszerint puffadása, hasmenése, mellékvese-fáradtsága van (gyakran fáradt, egyes testrészei fájnak, alacsony a vérnyomása, alvásproblémákkal küzd és nagyon kívánja a cukrot). 2 éve inzulinrezisztenciája van. 2021. márciusban COVID-19 fertőzés miatt 1 hónapig Apranxot kapott, majd 2 Pfizer oltást is kapott. Aranka 3 éve próbált teherbe esni, egymás után 18 stimulációval. Az FSH értéke 12,0 (IU/L), az AMH nem volt rossz, 1,5 ng/ml. Az MPHFR-je homozigóta. Ennek ellenére mindössze 4 genetikailag egészséges embrió keletkezett, amitvissza ültettek a méhébe, ami 2020. augusztusban terhességet eredményezett, de sajnos a 8. héten nem volt szívhang és vetélés történt. Azért jött hozzám, hogy felkészüljön a 19-dik stimulációra, ami számára az utolsó, mivel addig olyan sok hormont kapott és nagyon kimerült ezektől. A felkészülési időszakban fonalbeültetést végeztem. A 19-dik stimuláción során 3 genetikailag egészséges embriót eredményezett: egyet visszaültetek, kettőt lefagyasztottak. Jelenleg a terhesség 7. hetében jár és a 24. hétig hetente folytatjuk a klasszikus akupunktúrás kezelést.

14. sz. eset: Melánia, 33 éves. 4 évig próbált teherbe esni sikertelenül, beleértve 3 inszeminációs és 1 lombik kezelést. Néhány éve endometriózisban és PCOS-ben szenvedett. Az előző IVF során 13 petesejtet nyertek ki, ennek ellenére csak egy 5 napos embrió jött létre és került vissza a méhbe, ami terhességet eredményezett. Sajnos nem volt szívhang, és a 8. héten elvetélt.. A vetélés után jött hozzám, hogy felkészüljön a következő stimulációra. 11 petesejtet nyertek ki, és Melánia 1 szépen kifejlődött 5 napos embriót kapott vissza. Most a terhesség 9. hetében jár, vérvétele és ultrahangja mind normális eredményt mutatott.

15. sz. eset: Vanda, 42 éves, 8 éve szenved PCOS-ben. 4 éve Hashimoto pajzsmirigy -alulműködése volt e, és azóta folyamatosan Letroxot szed. Inzulinrezisztenciáját 2018-ban diagnosztizálták, majd Metforal kezelést kapott. Túlsúlyos volt, BMI indexe 31,9, és súlya folyamatosan gyarapodott, függetlenül attól, hogy diétázott, edzett, és még egy gyomorballont kapott. Gyakran volt fáradt, széklete híg volt, rendszeresen migrénje volt. A menstruációja rendszeres volt, de csak 2 napig tartot. Korábban 2 vetélése volt, az utolsó a 6. hétben történt, ami IVF-ICSI kezelés eredménye volt. Azért jött hozzám, hogy felkészüljön a következő stimulációra. Ezúttal 5 petesejtet nyertek ki, ebből 2 egészséges embrió fejlődött ki, amelyeket visszaültettek. Jelenleg a terhesség 8. hetében jár, és tovább folytatjuk az akupunktúrás kezelést.

16. sz. eset: Angelika, 41 éves. 2019 óta járt orvoshoz, miután fél évig sikertelenül próbálkoztak teherbe esni. A progeszteron szintje meglehetősen alacsony volt, amit Utrogestannal kezeltek. 2020-ban 7 hetesen elvetélt, ennek ellenére az Utrogestan folyamatos szedését javasolták. A menstruációja ez után sem volt rendszeres, 2020. végén elhagyta a gyógyszert. COVID-os is volt, ezt követően gyakori fülzúgásban, szédülésben, heves szívdobogásban szenvedett. A progeszteronpótlás terápia leállítása után a menstruációs ciklusa rövidebb lett, mindössze 25 nap, és csak 2-3 napig tartott. Már 20 akupunktúrás kezelésen volt túl, mielőtt hozzám jött, hogy felkészüljön a további termékenységi beavatkozásokra. A harmadik kezelés idejére meglepetésünkre pozitív terhességi teszt eredményt produkált, és most terhessége 12. hetében van. Folytatjuk az akupunktúrás kezelést.

17. sz. eset: Mátyás, 35 éves. 3 IVF kezelése volt sikertelenül. OAT-szindrómát diagnosztizáltak nála (Oligo-Astheno-Teratozoo, Oligo – kevés, Astheno – mozgás gyengeség, Terato- kóros alakú spermiumok. Élettársa 34 éves, rendszeres menstruációja van, orvosi vizsgálata eredményei normál tartományon belül vannak. Minden IVF kezelés után 2-3 embriót sikerült jött létre, azonban ezek az embriók fejlődése gyakran leálltak a 3. nap után. Most kezdenek a 4. IVF kezelést, és azért jön Mátyás akupunktúrás kezelésre, hogy javítsunk a sperma minőségét. 6 kezelés után a spermiumok mozgékonysága és a progresszív motilitás jelentősen javult.

18. sz. eset: Emma, ​​34 éves, férje Vincze 46 éves, eljöttek hozzám az első IVF kezelés előtti felkészítésre. Néhány hónapja már volt 2 sikertelen termékenyítésük. Emma menstruációja 26-28 napos, ami gyakran csak 2-3 napig tart. Körülbelül egy héttel a menstruáció előtt mindig volt barnázása/ pecsételő vérzése. Az ovulációs ideje nagyon nehéznek tűnik neki a puffadással és utána a székrekedéssel. Vékony, sápadt, hideg a keze és lába, ideges és stresszes, gyakran szenved alvásproblémákkal. Vinczének alacsony volt a spermiumszáma (oligozoospermia), a normális alakú spermium csupán 1% és 3% között ingadozott. 3 évvel ezelőtt prosztatagyulladása és alacsony tesztoszteronszintje is volt, amit aztán 2 hónapig Clostylbegyt kapott. Mindketten részesültek fonalbeültetés kezelésben a tervezett lombik program előtt, és pont a várt menstruáció napján, Emma pozitívnak találta a terhességi tesztjét. Természetes úton teherbe esett! Most a 11. hetes terhes, és folytatjuk az akupunktúrás kezelést a várandósság idején.

19. sz. eset: Emőke, 35 éves, és férje (17. dik eset) a 4. dik lombik kezelésre való felkészülés céljából akupunktúrás kezelésre jöttek hozzám. Nem diagnosztizáltak nála magas prolaktin szintet, de a prolaktin szintje meglehetősen gyorsan változott. A COVID-19 oltások után a menstruációja sem volt rendszeres, és kicsit rövidebb is volt, mint korábban. A vérzés is fájdalmasabb volt. Az első 3 sikertelen lombik kezelése során az embriók vagy nem tudtak túlélni az 5. napig, vagy egyáltalán nem volt embriója. 3 hónap a fonalbeültetés és gyógynövényes kezelés után, és férje spermiogram eredménye megfelelő volt, készen állt a lombik kezelésre. 18 petesejtet sikerült leszívni, ebből 11 megtermékenyült, és 3 darab 5-napos embriót ültették vissza. Jelenleg a terhesség 10. hetében jár.

20. sz. eset: Mónika, 47 éves. Több éve méh miómája van, és műtétet javasoltak neki, hogy távolítsák el. Egy éve rendszertelen menstruációja van, fáradtságtól, puffadástól, székrekedéstől, alvászavaroktól és hőhullámoktól szenvedett. Ezek a tünetek a menopauza tipikus tünetei. Az akupunktúrás kezelés célja a kellemetlen tünetek csökkentése a hormonműködés kiegyensúlyozásával – természetes módon. 7 hónap folyamatos beültetés után a menopauza tünetei látványosan enyhülnek, és az ultrahang vizsgálat is kimutatta, hogy a miómája kisebb, mint egy évvel ezelőtt, és további orvosi teendő nem igényel.

21. sz. eset: Mária, 43 éves. 2016 óta diagnosztizáltak nála endometriózist és 30×34 mm-es adenomiózist. A ciklusa viszonylag rövid volt: 24-25 nap, 3 napig tartott és gyakran komoly fájdalmas. 4 lombik kezelésen esett át, és mindenből sikeresen hozott létre 6 embriót, amelyeket aztán lefagyasztottak. 5 hónappal az embrió transzfer előtt jött hozzám, azzal a reménnyel, hogy növelni tudja az embrió beültetés sikerét. Mindössze 2 akupunktúrás kezelés után már sokkal javult a keringése voltak a végtagjai, mint korábban. A menstruáció előtti fájdalma is enyhébb lett. 5 hónapig fonalbeültetést rendszeresen folytattuk. Most erősítette meg a terhességi teszt pozitív eredményét.

22. sz. eset: Andrea, 33 éves. 2017-2018-ban 2. fokú invazív ductalis karcinómát (IDC) diagnosztizáltak a bal mellében, és kemoterápiás kezelést kapott. Ezen kívül epehólyag [1][2] gyulladása volt, ami sokszor okozott fájdalmat és emésztési panaszokat.2020-tól kezdődően a ciklusa lerövidült (26-28 napos), és csak 1-2 napig tartott. Azért jött hozzánk, hogy felkészüljön a lombik kezelésre, azonban a kezdetekben az AMH értéke 0,11 volt, az FSH-ja 21,8, a TSH-ja pedig 3,4 és 5,5 között ingadozott, majd végül 1,36-on állapodott meg, miután elkezdett Euthyroxot szedni. 11 fonalbeültetéses kezelés után történt meg a lombik kezelés. 5 petesejtet szívtak le, amelyekből két 5 napos embrió fejlődött ki, amiket visszaültettek. Sajnos azonban nem sikerült teherbe esnie. Az embrió transzfer után újra eljött hozzám, és fonalbeültetéssel készültünk az újabb lombik kezelésre. Mindezeken kívül Andrea próbált egészségesen étkezni, és gyakrabban mozogni. Konzultált egy immunológussal, akitől megkapta a szükséges gyógyszereket és infúziót. A ciklusa 27-28 nap körül normalizálódott, és 2-3 napig tartott. 7 fonalbeültetéses kezelés után kezdte el a lombik kezelést, majd a petesejt leszívás napján, és az embrió transzferkor is akupunktúrás kezeléseket kapott. A lombik kezeléskor 5 petesejtet szívtak le sikeresen, majd két 3 napos embriót ültettek vissza. Jelenleg terhességének 11. hetében jár, az akupunktúrát a 18. hétig folytatjuk.

This image has an empty alt attribute; its file name is Vargane-tunde.png

23. sz. eset: Piroska, 34 éves. Pajzsmirigy-alulműködéssel diagnosztizálták, prolaktin és kortizol szintje magas volt, 3. stádiumú endometriózisban szenvedett.  2020-ban laparoszkópiás beavatkozással eltávolították az endometriózist, azonban a probléma újra visszatért. Menstruációja gyakran volt fájdalmas, a vérzése darabos, ilyenkor hányingere volt és fáradtnak érezte magát. Ritkán aludt jól. A végtagjai hidegek, sápadtak és enyhén lilás színűek voltak. Férjével már több mint 3 éve próbálkoztak teherbe esni. 2021-ben volt egy sikertelen inszeminációs beavatkozása. Az első fonalbeültetéses kezelés után menstruációs panaszai enyhültek. 5 kezelés után a végtagjai melegebbek lettek, és sokkal jobban aludt, mint korábban. A 7. kezelés után újra megpróbálkoztak az inszeminációval, jelenleg terhessége 6. hetében jár.

24. sz. eset: Judit, 35 éves. Endometriózisban és adenomiózisban szenvedett, magas volt a prolaktin szintje, pajzsmirigy-alulműködése és inzulin-rezisztenciája volt. 3 évig próbált teherbe esni. Menstruáció és ovuláció idején fájlalta a hátát és az alhasát. 2020-ban műtéti úton eltávolították az endometriózist, és még ugyanabban az évben volt egy korai vetélés [1][2] 8 hetes terhesen. Egy lombik kezelésen, és egy sikertelen embrió transzferen esett át. Szerencsére maradt még 3 lefagyasztott embrió, így jutott el hozzánk, hogy felkészüljön a következő embrió transzferre. Judit sápadt volt, végtagjai hidegek és nedvesek voltak, fáradt volt. A jobb petfészekén[3][4]  egy ciszta volt, ami szerencsére először összezsugorodott, majd el is tűnt a fonalbeültetéses kezelés hatására. 8 fonalbeültetéses kezelés, majd az embrió transzfer napján egy akupunktúrás kezelés után Judit teherbe esett. Jelenleg terhessége második trimeszterének végén jár.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kiss-Noemi.png

25. sz. eset: Mária, 37 éves. Mielőtt eljött hozzánk, 4 hónapig próbált teherbe esni második gyermekével. Ciklusa 24-25 napos volt, 3-4 napig tartott, és a menstruáció előtti napokban gyakran „barnázott”. A hormonszintjei a normális sávban mozogtak, kivéve az AMH-t, ami 0.95 volt. Táplálék-kiegészítőket (Q10, szelén, cink, barátcserje) és fonalbeültetést javasoltunk neki a lombik programra történő felkészüléshez. A klinikánkon történő, 5 hónapig tartó kezelés után természetes úton teherbe esett. Jelenleg terhessége 6. hónapjában jár. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Gazda-Mariett.png

26.sz.eset: Barbara, 32 éves. PCOS-től szenved. Ciklusa 34-36 nap körül mozgott, a vérzése 7-8 napig tartott, de gyenge volt. 2 éve próbált teherbe esni, és 2021-ben volt egy vetélése. A vetélés után a ciklusa rendszertelen lett. 2022. elején COVID fertőzést kapott, ezután a ciklusa 50 napra tolódott ki, és elmaradt az ovulációja. Három sikertelen inszemináció után keresett fel minket azért, hogy felkészüljön a negyedik és egyben utolsó beavatkozásra. Puffadásra és alvásproblémákra panaszkodott. Az első kezelés után a ciklusa 30 naposra normalizálódott, és 6 hónap után először produkált pozitív ovulációs tesztet. Ezután még 3 hónapig folytattuk a fonalbeültetéses kezelést, majd természetes úton teherbe esett.

27. sz. eset: Melinda 35 éves. 2021-ben, terhessége 16. hetében volt egy vetélése. A műtét után 3 héttel jött el hozzánk, még mindig vérzett, és alhasi fájdalmai voltak. Sápadt volt, gyakran „barnázott”, és menstruációja előtt feszültséget érzett a mellkasában. A fonalbeültetés célja az volt, hogy a vetélés utáni felépülést támogassuk. 3 kezelés után a menstruációja rendeződött, kevésbé volt fájdalmas, és a mellkasában is csökkent a nyomás. 6 hónapig tartó, folyamatos fonalbeültetéses kezelés után újra teherbe esett, jelenleg terhessége 3. trimeszterében jár.

28. sz. eset: Linda, 38 éves. Mozgásszegény életmódja miatt ízületi problémái voltak. BMI indexe 31.9 volt. Évekig fogamzásgátlót szedett, mielőtt elhatározta, hogy gyermeket szeretne. Az AMH szintje kevesebb mint 0.01 volt, mikor klinikánkra érkezett. Esetében a fonalbeültetés célja az volt, hogy felkészítsük szervezetét a lombik programra – saját vagy donor petesejtekkel. 8 hónap kezelés után 5 kg-ot fogyott, majd mielőtt újra teszteltük volna a hormon szintjeit, természetes úton teherbe esett!  Ez nekem, mint orvosnak is meglepő volt, de megtörtént. Jelenleg terhessége 27. hetében jár.

This image has an empty alt attribute; its file name is dr.-Miskolci-dora.png

29. sz. eset: Olívia, 31 éves. Két évvel ezelőtt PCOS-t és inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála. A jobb oldali petevezetéke két éve egy fertőzés következtében elzáródott. Ciklusa rendszertelen volt, 23-26 nap között mozgott. 3 inszeminációs kezelésen volt túl, mikor eljött hozzánk, hogy felkészüljön az első lombik kezelésre. 3 hónap fonalbeültetéses kezelés után a lombik program során teherbe esett.

This image has an empty alt attribute; its file name is Fodor-Agnes.png

30. sz. eset: Rita, 48 éves. Pajzsmirigy-alulműködésben szenvedett. Kora ellenére a hormon értékei a következők voltak: FSH: 7.1, AMH: 1.29. Azért jött hozzánk, hogy felkészüljön a lombik programra saját petesejtjeivel. 6 fonalbeültetéses kezelés után kezdte el a programot. 6 petesejtet szívtak le, mind a 6 megtermékenyült, de egyikük sem fejlődött 3 napon túl, ezért nem történt embrió transzfer. Azt ajánlottuk, hogy donor petesejtekkel próbálkozzon újra. Az első sikertelen lombik kezelés után 2 hetente további 8 fonalbeültetéses kezeléssel folytattuk a következő lombikra való felkészülést, majd egy további akupunktúrás kezelést kapott az embrió transzfer előtt. 2 donor embrió került beültetésre, és sikeresen teherbe esett. Terhessége 20. hetéig folytattuk az akupunktúrás kezelést. Egészséges kislánynak adott életet.

Case 31: Attila, 33 years old. He is suffered from oligospermium (alacsony spermiumszám) for 1.5 years, as far as it was diagnosed. With his partner he is preparing for the first IVF treatment and that is why he came to our clinic to improve his sperm  result. After  6 treatments, the sperm quantity signficant improved, while their progressive motility and morforlity remained the same as before.

32. case: Katalin, 32 years old. She had one abortion in 2005 and took contraception for about 10 years.  She and her husband hads tried to have baby for 1.5 yeas , but unluckily the conceive was not unsuccessful. They planned to have first consultation with the Reproduction  Institution about the fertility treatment  so she came to our clinic in order to prepare  with acupuncture for either insemination or IVF treatment, if needed. Her hormon seemed good (FSH was 6.8, TSH 1.58 and AMH 1.3 ng/mL) Her menstruation was 28 days regularly. The only problem she could have is obesity (1.58m/75kg) and her tongue showed a clear weekness of the Spleen function. We followed up the body temperature of her menstruation cycle in the following month and it was totally good. In the second month, to my surprise, she came to me with the positive results of the HCG test. Her successful case may remind us that in specific case, especially young women without significant health problems trying to conceive: may be we are very close to the success but still have not achieved it yet. One small boost is really crucial and in these case acupuncture was trully that small boost. 

33. case: Kate, 39 years old, came to me with a pain in her right upper side of her abdoment and beamming to her right back, for more than 10 years. She had Ultrasound and CT test, all was negative, so we do not know exactly what is the cause of her pain.  Her tongue showed a great deficiency of Ying, fire dampness of the Spleen and a Stagnation of the Liver. After 5 treatments she found her pain relieved by almost 80% and after 3 more treatments she remained quite well  with her status.

34.case: Andréa, 37 years old. She had 2 unsuccessful IVF treatments. She was preparing for the embryo transfer when she came to our clinic. After the IVF treatments her ovaries became very sensitive, especially under the ovulation and menstruation. She also had frequent pain in her belly, suspectedly due to the movement of the intestine. After 6 fonalbeültetés treatments, her pain was greatly relieved, and she had always have ovulation every month. Unfortunately the embryo transfer was postponed because it could not thaw (nem olvadt fel) so she stepped to the next stimulation. It turned out a successful stimulation with 2 embryo was created. She got the fresh embyo transfer  on that cycle and it was successful. During the pregnancy at week 22 and 23 she had serious diarrhea. We treated her with classic acupuncture and after 4 treatments her symptoms were pretty improved. At the moment  she is in the 34th week of pregnancy.

35. case: Emese, 44 years old, suffered from sleeping problems for 6 years. She came to us to prepare for the embryo transfer.  She was obese (BMI=30.4) , easily got tired, stress, had frequent anxiety, hair loss. After 4 fonalbeültetés treatment, she could sleep better, her tiredness was improved. Unfortunately the embryo transfer was delayed for one cycle because in the mean time she got cyctitis, but we kept having the fonalbeültetés regularly. She got the biopsy of the uterus membrance which was absolutely normal. After 8 fonalbeültetés, she was ready for the transfer. She got one embryo back and got pregnant.

36. case  Ádám, 55 years old. He has suffered from the prostatitis for nearly 20 years with many up and down periods. He is often stress, has hypertension and can not gain weight. When the inflammation is active, he has to take antibiotics for more than one week and this happened twice a year. Since he has had fonalbeültetés, his imflammation turned to be much less and his blood pressure is also became stable.

37. case: Ivette, 66 years old. She has constant pain in her back and shoulder. She had CT and X ray tests, which all showed  negative results. She is also suffered from sleep problems. After 5 fonalbeültetés treatment, her sleep has been improved and her long lasting pain in her back and shooulder has been relieved by 70%. We continue the treatment with the 2 month lasting thread in the following year.

38.case: Mária, 39 years old. She got 2 IVF treatments unsuccessful. She still has 3 frozen embryos, so she was preparing for the next embryo transfer. 2 years ago, she had Mélyen infiltráló endometriózis, of which she had laparoscopy operation . She has 14x11mm mióma without symptoms. However, she is obese (BMI 31.3). Our treatmen goal is to lose her weight for at least 7 kg, so that she is better applicable for the embryo transfer.  After 5 treatments, she lost 6,5 kg and we continue the treatments.

39. case. Gergő, 36 years old. In 2021 his sperm morfológia was pretty good 10%, however, he always had leukospermia. After having COVID-19 his sperm morfológia decreased to 0% and since then fluctuated from 0-1%, regardless taking dietary supplements. He is  fit thanks to his physical work, but often tired and stress. After 10 fonalbeültetés treatments, his sperm morfológia improved to 4% and he was confident going to the IVF treatments.

40. case. Angelina, 35 years old. She has suffered from inflammation of the vagina (visszatérő hüvely gyulladás caused by E.coli). In 2023 alone she had 5 times of active inflammation and had antibiotic treaments accordingly. She is thin, with cold hands and palms, often sweats. Her menstruation has been irregular since along time, cycle fluctuate from 35 to 45 day, Her tongue was pale, purple, thick yeallow coat. After 3 fonalbeültetés treatments, her hands and palms were warmer, less sweat, her menstruation came in time. She had regular treatments in 5 months and we have seen no symptoms of the inflammation.

41. case. Lídia, 31 years old. She was diagnosed with PCOS since 2022. Her menstruation was irregular, from 47 to 75 days.Her BMI was 25. She was diagnosed with PCOS since 2022 with typical hormon results and confirmed Ultrahang test. Her premenstruation symptoms were quite strong. She was nervous, tired, with cold hands and palms. After 3 fonalbeültetés treatments her cycle was 34 days, then 39 days, then 51 days. We continue the treatment regularly once in 3 weeks continuosly. She went to the gynaecology to have control UH and the result was negative. After 15 treatments, her menstruation is 30-34days. She also lost 10 kg and still would like to continue the treatment.

42. case. Beáta. 36 years old. She had 7 embryo transfers without success. She had 1 operation of uterine myoma. She came to our clinic to prepare for the 8th stimulation in Brno. She was stress, tensed, cold hands. Her prolactin level was hight. Her AMH dropped from 1.89 (2022.7) to0.67 (2023.1) After 6 fonalbeültetés treatments, she had the 8th stimulation and it resulted in 5 embryos. They decided to have the 9th stimulation right after that and we got 2 more embryos. All of them were checked genetically and there were 3 among them with good quality, which are definitely suitable for the transfer.

43. case. Viola, 40 years old. She and her husband had tried to have baby for 3 years unsuccessfully. Her AMH was 0.88, FSH was 20 when she came to us. She has hypothyroidism. She had first IVF treatment in 2022, dual protokol, first round resulted in 6 eggs but none of them was capable to fertilised, second round there was no egg could be retrieved. She was pale, slow, cold hands and palms. She often had early ovulation, around day 8 of the cycle.After 8 fonalbeültetés treatments we had blood test again which showed  improvement in her AMH 1.7, FSH 12. She had the second  IVF treatment, which resulted in 3 eggs and 1 bryos. She got one embryo back and now she is the 23th week of pregnancy.

44. case. Kálmán, 30 years old. He was suffered from OAT syndrom (OAT szindróma: oligo-kevés, astheno-mozgásban gyenge, terato-kóros alakú spermiumok). His partner had 2 embryo transfer,unfortunately one resulted in miscarriage and the other was not successful. He came to us to prepare for the next IVF treatment. He had 7 fonalbeültetés at our clinic and we had his sperm checked again. The quantity was improved significantly, however the sperm morfológia (normal szerkezetű) was hardly improved, from 0% to under 1%, however the was more chance to have normal form sperm.

45.case. Kornélia, 45 years old. She had 3 IVF treatments and came to us to prepare for the embryo transfer. She is overweight, with insulin resistance. She had 8 fonalbeültetés treatments at our clinic, twice in a month, before the embryo transfer. Now she is the 23th week of pregnancy.