Bár a teherbe esés és a gyermekvállalás ideális ideje 20-30 éves kor között van, azok számára is megvannak az előnyei, akik idősebb korban döntenek a gyermekvállalás mellett.

A 40 év utáni gyermekvállalás néhány lehetséges előnye:

• Érzelmileg felkészültebb. Ebben a korban az emberek többnyire érettebbek. Jobban tudják irányítani érzelmeiket, és ezért felkészültebbek a terhesség, a születés és a gyermeknevelés érzelmi hullámvölgyeire.

• Nagyobb pénzügyi stabilitás. Az emberek már rendelkeznek megtakarításokkal, így az orvosi kezelések költségeit könnyebben állják, ha szükséges és a gyerekek nevelési költségei sem jelentenek kihívást..

• Hajlamosabbak a családra koncentrálni. Amikor az emberek fiatalabbak, több céljuk is lehet, mint a tanulás, a karrier, az utazás, a társadalmi kapcsolatok kialakítása, stb. 40 éves kor után a családteremtés az ember figyelmének a középpontjába kerül. A család miatt az emberek biztonságosnak és stabilnak érezik magukat a kapcsolatukban, és természetesen izgatottan várják a közös szülővé válást.

Még akkor is, ha lehetséges a 40 év utáni teherbeesés, valószínűbb, hogy nehezebb lesz úgy a teherbeesés, és a természetes úton történő szülés.

Bebizonyították, hogy az öregedés csökkenheti a teherbeesés esélyét. Az Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) adatai szerint, a 40 és 44 év közötti nők 30%-a meddőséget tapasztal. A kutatások azt is kimutatták, hogy az asszisztált reproduktív technológia (ART) 40 éves kor után kevésbé hatékony, és az emberek öregedésével a siker aránya tovább csökken. Például a méhen belüli megtermékenyítés (IUI) sikerének aránya a 40 év körüli nőknél csupán 5%-ot ér el. Az in vitro megtermékenyítésnek (IVF) valamivel jobb a sikere ciklusonként, de akkor is csupán körülbelül 15%.

Ha 40 éves kora után esik teherbe, növekedik az alábbiak kockázata:

  • Császár műtét (C-section)
  • Terhességi cukorbetegség
  • Magas vérnyomás (hipertónia)
  • Preeclampsia
  • Koraszülés

AZ AKUPUNKTÚRÁS KEZELÉS ELŐNYEI

Ha 40 évesnél idősebb és teherbe kíván esni, először a nőgyógyászhoz kell fordulnia. Vérvizsgálatokkal, ultrahanggal és egyéb vizsgálatokkal vizsgálják meg a reproduktív egészségi állapotát. Ha bármilyen meddőségi tünete vagy kockázati tényezője van, mindenképpen meg kell beszélni őket a nőgyógyászával.

Azonban a modern kezelések és gyógyszerek nem garantálják, hogy teherbe fog esni és babát tud szülni. Valójában nincs olyan kezelés, amely garantálja a terhesség sikerét. Ugyanakkor növelhetjük a siker esélyét azáltal, hogy kombináljuk a különféle kezelési módokat, például a nyugati kezeléseket az akupunktúrával.

Természetes gyógyítóként gyakran kérdezik tőlem, főleg azok, akik 40 év körüliek: „Mit is tehetek, ha természetes úton nem sikerül a fogamzás? Mit tegyek egy sikertelen IUI vagy IVF kezelés után? Miért nem sikerül teherbe esnem, ha az összes eredményem rendben van? Minden orvosi utasítást betartottam, mi mást tehetek még?”

Az én válaszom a kérdéseire: adjon egy esélyt az akupunktúrás kezelésnek, amely 15-26 %-kal képes megnövelni a sikeres teherbeesés esélyét.

Kimutatták, hogy az akupunktúra javíthatja a petesejtek és a spermiumok minőségét, a méh vérkeringését és a hormonrendszer harmóniáját. Ne feledje, hogy ezeknek a hatásoknak az elérése érdekében az akupunktúrás kezelést néhány hónappal az asszisztált reproduktív kezelések (IUI, IVF, ISCI stb.) előtt el kell kezdeni. Fel kell készíteni, hogy a testnek a legoptimálisabb megtermékenyítő képessége legyen.

A Vietkimhong Klinika termékenységi problémákkal küzdő nők és férfiak akupunktúrás kezelésére szakosodott. Gazdag szakmai tapasztalattal rendelkezünk. Örömmel segítünk megvalósítani a szülővé válással kapcsolatos álmaikat.

Konzultációra való időpont kérését ITT tudja kérni.

Leave a Comment