A kozmetikai akupunktúra egy olyan természetes kezelés, amely képes látható javulást eredményezni a bőr jelenlegi állapotában, illetve hatékony segítséget nyújt a bőr öregedése elleni küzdelemben. „Anti-aging akupunktúrának” vagy „természetes bőrfiatalításnak” is nevezik. A kozmetikai akupunktúrát gyakran alkalmazzák a sebészeti beavatkozások és a Botox kezelések mellett alternatív módszerként a bőr kinézetének javítása érdekében. A kozmetikai akupunktúra segít fokozni az izmok tónusát, a bőr feszességét, rugalmasságát, simaságát. A kezelések során a ráncok kisimulnak és az öregedési foltok csökkennek. A hatás fokozatosan alakul ki és hosszabb ideig fenntartható. A kozmetikai akupunktúrás kezelés sikere érdekében legalább 10 alkalom ajánlott és további kezelésekkel az elért eredmények hosszabb ideig is fenntarthatóak.

Hogyan működik a kozmetikai akupunktúra?

„Táplálja a bőrét! Fiatalítsa meg a testét!”.

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás kulcseleme, amely egyensúlyba hozza a létfontosságú energiaáramlást az egész testben. Ennek a kezelésnek a célja a test öngyógyító képességének serkentése és az általános egészségi állapot javítása. A kezelés során az akupunktúrás pontokon elhelyezett tűk segítenek az energiaáramlás szabályozásában. Sőt, ezek a tűk mikrotraumát váltanak ki a szubkután szövetekben, amelyek a testet meggyógyítják azáltal, hogy fokozzák a véráramlást az érintett területeken. Ennek eredményeként több tápanyagot szállítanak, több kollagén és elasztin is termelődik a bőr regenerációja során. Ráadásul az akupunktúra a bőr öregedési folyamatát befolyásoló egyéb tényezőket is képes pozitívan befolyásolni, például a hormonháztartási zavarokat, az immunproblémákat és az oxidatív stresszt. A kezelés célja a hosszú távú pozitív változások létrehozása a bőr és a test egészségében, tehát nem egy rövid távú gyors megoldás. Jobb kollagéntermeléshez, jobb vér- és nyirokkeringéshez vezet a kezelt régióban, így a bőr újjáéled és beindul az öngyógyítási folyamat. A kezelések után bőre egészségesebb és frissebb lesz, az állkapocs feszültsége csökken, a ráncok halványulnak és Ön sokkal kipihentebbnek és nyugodtabbnak érzi magát.

Hogyan történik egy kezelés?

Elsőként egy általános állapotfelmérést és bőrvizsgálatot végzek. Ezt követi egy finom bőrmasszázs, majd a speciális hajszálvékony akupunktúrás tűk elhelyezése az akupunktúrás pontoknak megfelelően. Kiegészítésként fül akupunktúra és hidratáló maszk is igénybe vehető a jobb eredmény eléréséhez. A kezelés a bőr kollagén termelésének stimulálására fókuszál, ezáltal tölti fel a ráncokat, növeli a bőr rugalmasságát és az arcnak egészséges, ragyogó színt kölcsönöz.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Egy kezelés időtartama körülbelül 30-45 perc. Ez az idő természetesen függ az esetleges bőrproblémáktól, a test egyes kezelési területeitől és a beteg igényétől is.

Milyen gyakran kell megismételni a kezelést? Mennyi időre van szükség a kívánt hatás eléréséhez?

A Botox-szal vagy a dermális töltőanyagokkal ellentétben a kozmetikai akupunktúra nem a gyors, mesterséges bőrkezelést jelenti. Az akupunktúra belülről segíti a szervezetünket abban, hogy bőrünk egészségesebb legyen. A kívánt hatás elérése ezért időbe telik, ugyanakkor ezek a kezelések valóban hosszú távú változást eredményezhetnek. Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 10-12 kezelési alkalom szükséges, de a harmadik kezelés után már látható lesz az eredmény. Eleinte hetente egy-két kezelés ajánlott, majd a továbbiakban, az elért állapot fenntartásának érdekében érdemes a kezelést kéthetente megismételni.

Mennyibe kerül egy kezelés?

A kozmetikai akupunktúra költségei a következők:

Arc kozmetikai akupunktúra: 25.000 Ft/ alkalom (15 perc masszázs és 20 perc kezelés)

Hasi kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom

Comb kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom

Csípő kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom

Van-e mellékhatása?

Az akupunktúrát nagyon biztonságos kezelésnek tekintik, mivel mellékhatások csak elvétve fordulnak elő. Ha engedéllyel rendelkező orvos kezeli Önt, akkor ezek miatt a mellékhatások miatt nem kell aggódnia. A kozmetikai akupunktúra leggyakoribb mellékhatása lehet néhány apróbb felületi zúzódás, de az is pár napon belül nyomtalanul eltűnik. Nem ajánlott azonban a kezelés azok számára, akik vérzési rendellenességekkel, súlyos autoimmun betegségekkel, magas vérnyomással, kontrollálatlan cukorbetegséggel küzdenek.

Szükséges-e bármiféle előkészület a kezelések előtt?

Ha arc-akupunktúrás kezelésre jön, kérjük, ne sminkelje magát.

Hatásosabb lehet az arc kozmetikai akupunktúra, mint a Botox?

Mindegyik kezelés más és más módon működik. A Botox-injekció megbénítja a bőr alatti szubkután réteg izmait. Látványos hatása azonban csak rövid ideig tart és az injekciós kezelést általában 2 havonta szükséges megismételni. Lehetséges mellékhatásai közismertek, ilyen például az arc aszimmetriája vagy az izomzat tartós bénulása. Az arc akupunktúra egy természetes és hosszabb távú megoldás, amely belülről teszi egészségesebbé a bőrt. Mikrotraumát vált ki, hogy stimulálja magát a bőrgyógyulást, illetve a véráramlás növekedését és a kollagén + elasztin termelődését. Ezáltal éri el a ráncok számának csökkenését és a bőr tónusának látható javulását. Mindezeken túl az akupunktúra más előnyökkel is jár, mint például a jobb alvás, a jobb általános hangulat, a nyugodtabb érzés, a jobb emésztés és az energiaszint növekedése.

Egyéb hasznos tanácsok

Az akupunktúrás kezelés mellett az optimális hatás elérése érdekében nagyon fontos az egészséges életmód is. Próbáljon tehát ügyelni arra, hogy tápláló ételeket fogyasszon, és a teste kapja meg a nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. Igyon sok folyadékot minden nap! Kerülje a cukrot, a finomított ételeket, az alkoholt, a dohányzást és a túlzott stresszt. Maradjon optimista a mindennapokban!

KOZMETIKAI ARC FONALBEÜLTETÉS KOREAI BIO ORVOSI FONALLAL – ÖREGEDÉS ELLENI (ANTI-AGING) KORSZERŰ MÓDSZER

Mi az a kozmetikai arc fonalbeültetés?

A kozmetikai arc fonalbeültetés egy nem sebészi bőrfiatalító megoldás, amely biológiai felszívódó orvosi fonalak segítségével alapozza meg az öregedő bőrt, miközben fokozza a kollagén termelést, hogy visszanyerje az egészséges, fiatalos bőrt.

Előny: hozzon létre egy hálózatot a bőr alatti biológiai fonalak között, hogy serkentse az új kollagén termelődését, ezáltal csökkentse a ráncokat az esztétikai műtét kockázata nélkül. Idővel az PDO (Polydioxanone) Thread Lift eljárással formálható/újraformázható az arc a megereszkedett szerkezetek emelésével és alátámasztásával. Mivel a szálak 2-3 hónap alatt teljesen feloldódnak, a végeredmény egy „átalakított” fiatalosabb megjelenés, amely akár 2-3 hónapig is kitart a beavatkozás után. A PDO Thread Lift eljárás ideális azok számára, akik szeretnék elkerülni a sebészeti arcplasztika kockázatait, valamint azoknak, akik személyes esztétikai szükségleteiket egy folyamatban lévő „munkának” tekintik.

Hogy néz ki egy kezelés?

Érzéstelenítés: Lidokain alapú krémet alkalmaznak a bőrre a kezelt területen, hogy csökkentsék a betegek fájdalmát a kezelés alatt.
Fonalbeültetése: Az orvos biofonalakat ültet be az arc bőr alatti fasciába, egy hálózatot képezve a bőr alatt.

A KEZELÉS LÉPÉSEI

  1. lépés: Vizsgálja meg a bőrfelületet, és adjon tanácsot minden ügyfél esetére vonatkozóan
  2. lépés: Érzéstelenítse, fertőtlenítse és mérje meg a bőrt a pontos kezelés érdekében
  3. lépés: Az orvos arc fonalbeültetés végez. A kezelés időtartalma területtől függően kb.30 percet igénybe vehet.
  4. lépés: Az orvos ezután tájékoztatást ad Önnek az otthoni arc bőr gondozásról

Mennyire hatékony a kozmetikai arc PDO fonalbeültetés?

A bőrfeszesítő hatás azonnal a kezelés után, vagy néhány nap múlva jelentkezhet. A hatások általában 2 hónapon belül folyamatosan jelentkeznek.

Változás a kezelés utáni felépülési folyamat szerint

Időbe telik, amíg a bőr teljesen felépül a kezelés után, és elkezdődik kollagént termelni. A gyógyulási idő körülbelül 2 hétig tart (a bőr állapotától és a kezelésre adott reakciójától függően).

Első hét: A fonalak behelyezésének helyén enyhe duzzanat jelentkezhet. Ezenkívül a kezelt területen a fonal hatása miatt feszességérzet kezdődik.
Második hét: A duzzanat jelentősen csökkent. Ilyenkor szabadon mozgathatja az arcizmait, és a bőre kezd javulni.
A nagyon érzékeny bőrű számára a gyógyulási idő akár 3 hétig is tarthat.

Vannak-e mellékhatások?

A PDO Thread Lift egy forradalmian új, az FDA (U.S Food and drug Administration- Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága) által jóváhagyott kezelés a bőr feszesítésére és liftingjére, valamint az arc „V-alakítására”.

Az eljárás során olyan orvosi fonalakat használnak, amelyek PDO (Polydioxanon) anyagból készülnek. Hasonlóak a sebészeti orvosi fonalakhoz. Miután teljesen kompatibilis a testtel, a fonal serkenti a helyi kollagéntermelést, hogy segítse a bőr feszesítését és megerősítését.

Néhány lehetséges mellékhatás azonban: fájdalom, fertőzés, inkompatibilitási reakció, a fonal lassan felszívódik. A mellékhatások gyakran közvetlenül a kezelés után jelentkeznek, és nem tartanak tovább 3-4 hétnél. Fontos tudni, hogy a mellékhatások kialakulásának kockázata leginkább attól függ, hogy a fonalbeültetés után mennyire jó az otthoni bőrápolása. Ehhez kérjük, olvassa el az alábbi „Hogyan ápoljuk a bőrt bioszálas kezelés után” című útmutatót.

Milyen típusú fonalat alkalmazzunk?

A bőrfiatalításban használt fonalak mind biológiailag felszívódó fonalak. Klinikánkon Bio Meyisun, 21 Century Healthy Beauty OEM (Polydioxanone) bio fonalat használunk. A fonal fokozatosan feloldódik, miközben serkenti a kollagén termelődését a bőr alatt. A kollagén képződése segíti a bőr feszességét a kezelt hely körüli területeken.

A Bio-Meyisun szálakat finom tűvel helyezik be, és radiális technikával, azaz párhuzamosan, vagy rácsmintázatban rendezik el. Ily módon nemcsak jó emelőhatást tudnak kifejteni, hanem mindenekelőtt biostimulálják a kötőszöveti sejteket. Rövid idő elteltével új kollagén szintetizálódik, és az első 2-3 héten belül a bőr textúrájának és rugalmasságának javulása észrevehető lesz.

Ideális arcra és testre egyaránt. Változó hosszúságú monofilfonal használ. A terápiás javallatok közé tartoznak a homlok- és szemkörnyéki ráncok, valamint az orr- és szemhéjráncok. Alkalmas az áll, az állszög és az áll alatti részek kezelésére is. Ami azonban a testet illeti, a Mono-t a hasi területen és a megereszkedett karoknál használják.

1 boríték 10 fonalat tartalmaz tűvel együtt.

Kik alkalmazhatók kozmetikai arc fonalbeültetésre?

Javasoljuk, hogy ezt a módszert enyhén öregedő embereknél alkalmazzák sikeresen (nincs túl sok ránc és nem túl mély a benyomódás mértéke). Ha súlyosabb a probléma és megereszkedett, akkor inkább kozmetikai műtétet javasolunk.

Meddig tart a feszesítés eredménye?

A bioszálas bőr feszesítés hatása általában 2 hónapig tart. Ezt követően a fonal felszívódik, és a természetes öregedési folyamat újra megereszkedik. Ezért a kezelést 2 havonta meg kell ismételni. Emellett a megfelelő bőrápolási rend és az egészséges életmód is segít fenntartani ezt a hatást a lehető leghosszabb ideig.

Mennyibe kerül egy kezelés?

A Biomeyisun fonalbeültetés költsége az arc területeitől függ:

Homlok: 95.000 Ft
Szarkalábak környéke: 95.000 Ft
2 arc: 95.000 Ft
Áll, állszög: 95.000 Ft


A Biomeyisun fonalbeültetés költsége más területén:

Has: 95.000 Ft

Hogyan kell ápolni a bőrt arc fonalbeültetés kezelés után?

Annak érdekében, hogy a bőr gyorsan helyreálljon, és továbbra is megőrizze kívánt hatását, javasoljuk az alábbi arcápolást:

Tisztítsa meg bőrét: 7 nappal a kezelés után nem ajánljuk a vastag arckozmetikát. Ha van smink, a nap végén óvatosan távolítsa el bőrápoló tisztító géllel. Az arcra kenhet napfényvédőt vagy hidratált krémet, de ne túl sokat. Hagyja lélegezni a bőrödet.
Az első 2 héten egyáltalán nem javasoljuk arc masszázst. Az első héten sem ajánlott túlzott testmozgását.
2 hét elteltével bőre kezd helyreállni és javulni, ilyenkor lehet finoman masszírozni az arcát, heti egy-két szer.
A kezelés után megfelelő táplálkozásra van szüksége ahhoz, hogy a bőr gyorsan helyreálljon és egészséges legyen. Kerülje a túl kemény vagy túl rágós ételeket. Ehelyett lágy, könnyen rágható ételek fogyasztása legyen és legalább napi 2,5-3 liter víz fogyasztást javasolt. Vegyen étrend-kiegészítőket, illetve vitaminok is segít fenntartani a hosszú távú hatásokat.

Egészséges táplálkozást és testmozgást javasoljuk.

A kezelések gyakorisága

A kezelések száma életkorától és bőrállapotától függ. Általában legalább 5 kezelést javasolunk. A kezelési intervallum: 2-3 havonta.

IDŐPONTFOGLALÁS:

Budapest- Vietkimhong Klinika, 1051 Budapest, Arany János u.33, 1.em.2, 127-es kapucsengő. Rendelési idő: Hétfő, Péntek, 9:00- 18:00. Dr. Nguyen Hong, Tel: +36 70 943 1878, Email: hongnbcc@gmail.com

Győr-  Vietkimhong Klinika, 9026 Győr, Körtöltés út 5, MediGála Orvosi rendelő. Rendelési idő: Szerda 10:00- 17:00. Időpontfoglalás: +36 30 457 6766, info@medigala.hu