A kozmetikai akupunktúra egy olyan természetes kezelés, amely képes látható javulást eredményezni a bőr jelenlegi állapotában, illetve hatékony segítséget nyújt a bőr öregedése elleni küzdelemben. „Anti-aging akupunktúrának” vagy „természetes bőrfiatalításnak” is nevezik. A kozmetikai akupunktúrát gyakran alkalmazzák a sebészeti beavatkozások és a Botox kezelések mellett alternatív módszerként a bőr kinézetének javítása érdekében. A kozmetikai akupunktúra segít fokozni az izmok tónusát, a bőr feszességét, rugalmasságát, simaságát. A kezelések során a ráncok kisimulnak és az öregedési foltok csökkennek. A hatás fokozatosan alakul ki és hosszabb ideig fenntartható. A kozmetikai akupunktúrás kezelés sikere érdekében legalább 10 alkalom ajánlott és további kezelésekkel az elért eredmények hosszabb ideig is fenntarthatóak.

Hogyan működik a kozmetikai akupunktúra?

„Táplálja a bőrét! Fiatalítsa meg a testét!”.

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás kulcseleme, amely egyensúlyba hozza a létfontosságú energiaáramlást az egész testben. Ennek a kezelésnek a célja a test öngyógyító képességének serkentése és az általános egészségi állapot javítása. A kezelés során az akupunktúrás pontokon elhelyezett tűk segítenek az energiaáramlás szabályozásában. Sőt, ezek a tűk mikrotraumát váltanak ki a szubkután szövetekben, amelyek a testet meggyógyítják azáltal, hogy fokozzák a véráramlást az érintett területeken. Ennek eredményeként több tápanyagot szállítanak, több kollagén és elasztin is termelődik a bőr regenerációja során. Ráadásul az akupunktúra a bőr öregedési folyamatát befolyásoló egyéb tényezőket is képes pozitívan befolyásolni, például a hormonháztartási zavarokat, az immunproblémákat és az oxidatív stresszt. A kezelés célja a hosszú távú pozitív változások létrehozása a bőr és a test egészségében, tehát nem egy rövid távú gyors megoldás. Jobb kollagéntermeléshez, jobb vér- és nyirokkeringéshez vezet a kezelt régióban, így a bőr újjáéled és beindul az öngyógyítási folyamat. A kezelések után bőre egészségesebb és frissebb lesz, az állkapocs feszültsége csökken, a ráncok halványulnak és Ön sokkal kipihentebbnek és nyugodtabbnak érzi magát.

Hogyan történik egy kezelés?

Elsőként egy általános állapotfelmérést és bőrvizsgálatot végzek. Ezt követi egy finom bőrmasszázs, majd a speciális hajszálvékony akupunktúrás tűk elhelyezése az akupunktúrás pontoknak megfelelően. Kiegészítésként fül akupunktúra és hidratáló maszk is igénybe vehető a jobb eredmény eléréséhez. A kezelés a bőr kollagén termelésének stimulálására fókuszál, ezáltal tölti fel a ráncokat, növeli a bőr rugalmasságát és az arcnak egészséges, ragyogó színt kölcsönöz.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Egy kezelés időtartama körülbelül 30-45 perc. Ez az idő természetesen függ az esetleges bőrproblémáktól, a test egyes kezelési területeitől és a beteg igényétől is.

Milyen gyakran kell megismételni a kezelést? Mennyi időre van szükség a kívánt hatás eléréséhez?

A Botox-szal vagy a dermális töltőanyagokkal ellentétben a kozmetikai akupunktúra nem a gyors, mesterséges bőrkezelést jelenti. Az akupunktúra belülről segíti a szervezetünket abban, hogy bőrünk egészségesebb legyen. A kívánt hatás elérése ezért időbe telik, ugyanakkor ezek a kezelések valóban hosszú távú változást eredményezhetnek. Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 10-12 kezelési alkalom szükséges, de a harmadik kezelés után már látható lesz az eredmény. Eleinte hetente egy-két kezelés ajánlott, majd a továbbiakban, az elért állapot fenntartásának érdekében érdemes a kezelést kéthetente megismételni.

Mennyibe kerül egy kezelés?

A kozmetikai akupunktúra költségei a következők:

Arc kozmetikai akupunktúra: 25.000 Ft/ alkalom

Nyak kozmetikai akupunktúra: 25.000 Ft/ alkalom

Hasi kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom

Comb kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom

Csípő kozmetikai akupunktúra: 20.000 Ft/ alkalom

Van-e mellékhatása?

Az akupunktúrát nagyon biztonságos kezelésnek tekintik, mivel mellékhatások csak elvétve fordulnak elő. Ha engedéllyel rendelkező orvos kezeli Önt, akkor ezek miatt a mellékhatások miatt nem kell aggódnia. A kozmetikai akupunktúra leggyakoribb mellékhatása lehet néhány apróbb felületi zúzódás, de az is pár napon belül nyomtalanul eltűnik. Nem ajánlott azonban a kezelés azok számára, akik vérzési rendellenességekkel, súlyos autoimmun betegségekkel, magas vérnyomással, kontrollálatlan cukorbetegséggel küzdenek.

Szükséges-e bármiféle előkészület a kezelések előtt?

Ha arc-akupunktúrás kezelésre jön, kérjük, ne sminkelje magát.

Hatásosabb lehet az arc kozmetikai akupunktúra, mint a Botox?

Mindegyik kezelés más és más módon működik. A Botox-injekció megbénítja a bőr alatti szubkután réteg izmait. Látványos hatása azonban csak rövid ideig tart és az injekciós kezelést általában 2 havonta szükséges megismételni. Lehetséges mellékhatásai közismertek, ilyen például az arc aszimmetriája vagy az izomzat tartós bénulása. Az arc akupunktúra egy természetes és hosszabb távú megoldás, amely belülről teszi egészségesebbé a bőrt. Mikrotraumát vált ki, hogy stimulálja magát a bőrgyógyulást, illetve a véráramlás növekedését és a kollagén + elasztin termelődését. Ezáltal éri el a ráncok számának csökkenését és a bőr tónusának látható javulását. Mindezeken túl az akupunktúra más előnyökkel is jár, mint például a jobb alvás, a jobb általános hangulat, a nyugodtabb érzés, a jobb emésztés és az energiaszint növekedése.

Egyéb hasznos tanácsok

Az akupunktúrás kezelés mellett az optimális hatás elérése érdekében nagyon fontos az egészséges életmód is. Próbáljon tehát ügyelni arra, hogy tápláló ételeket fogyasszon, és a teste kapja meg a nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. Igyon sok folyadékot minden nap! Kerülje a cukrot, a finomított ételeket, az alkoholt, a dohányzást és a túlzott stresszt. Maradjon optimista a mindennapokban!

IDŐPONTFOGLALÁS:

Budapest- Vietkimhong Klinika, 1051 Budapest, Arany János u.33, 1.em.2, 127-es kapucsengő. Rendelési idő: Hétfő, Péntek, 10:00- 16:00. Dr. Nguyen Hong, Tel: +36 70 943 1878, Email: hongnbcc@gmail.com